Te mijden gespreksonderwerpen voor je eerste date

Wat zijn voor vrouwen de afknappers tijdens een eerste ontmoeting? Stoefen en klagen, zo blijkt.

Onder het lijstje van opscheppen staan geld, zijn eerdere veroveringen en een rooskleurige toekomst. Het lijstje van klagen wordt aangevoerd door klagen over zijn slechte eigenschappen en lichamelijke gebreken.

1. Doorratelen over zijn slechte eigenschappen.

Vele mannen hebben nog altijd niet door dat een eerste date als een sollicitatiegesprek is. Ieder laat zich van zijn beste kant zien en zit als alles even meezit eigenlijk al naar een tweede afspraak te hengelen.

Door dan uitvoerig te hebben over hoeveel sigaretten je rook, hoe vaak je in de frituur zit omdat je zelf niet kunt koken, dat je huis een stal is en dat je wekelijks jezelf lazarus drinkt, smelt de gezellige sfeer als sneeuw voor de zon.

Als zij hem echt leuk vindt, ontdekt ze de slechte eigenschappen zelf door gewoon op de asbak of het aantal gedronken glazen te letten.

2. Geld als favoriete hobby hebben.

Als het op geld aankomt, willen vrouwen op de eerste date maar een ding: praat er niet over, maar laat het zien. De achterliggende reden zou zijn dat vrouwen bevestiging zoeken dat mannen voor de opvoeding van de kinderen financieel kunnen instaan.

Een man moet dus niet zeggen dat hij in een mooie auto rijdt, maar moet je in zijn mooie bak komen ophalen.

Ook polsen naar het salaris hoort eigenlijk niet. Aan een man veel verdient maar zijn geld niet kan delen, heb je echt niets.

Aanvaard dus in dank zijn gebaar om ook jouw deel van de rekening te betalen.

Gespreksonderwerpen als hedgefunds, putopties, rentetarieven en immobiliën kunnen op zich interessant op een ander tijdsstip of andere context interessant zijn maar dragen weinig bij tot een romantische avond waarbij je achteraf denkt: “die wil ik beslist terugzien.”

3. Zijn eerdere vrouwelijke veroveringen.

De meeste vrouwen die ik ken, zijn niet in de eerdere veroveringen van je date geïnteresseerd.

Wil jij vanaf dag 1 weten wie je mogelijke voorgangsters geweest zijn, hoe lang hij met hen een relatie gehad heeft, waar en wat hij allemaal met hen gedaan heeft?

Neen, bespaar ons de details. Vrouwen zijn op zoek naar een betrouwbare man, niet naar iemand die probeert diets te maken hoe goed hij wel in de markt ligt. Straks moeten we nog blij zijn uitgevraagd te zijn geweest. Mooi niet dus.

4. Waar doet het allemaal alweer pijn?

Klagen over lichamelijke gebreken lijkt wel een datekiller die mannen nog nergens gelezen te hebben. Vermoedelijk denken ze hiermee aan te tonen dat ze heel open kunnen zijn over persoonlijke dingen.

Ik vraag me dan af of ze op deze momenten iets met jou willen delen dat ze eigenlijk liever niet aan de grote klok hangen.
Praten over krakende knieën, versleten schouders, pijnlijke voeten of akelige huidziektes roepen geenszins een zeemzoete sfeer van, doen je niet wegdromen over hoe mooi de avond wel is of kan evolueren. Integendeel: het enige waar je aan kunt denken is de mening van je moeder die beweert dat zieke mannen kleinzerig zijn als kleine kinderen en als het echt serieus wordt je als verpleegster mag komen opdraven.

5. De toekomst.

Om in de verf te zetten dat mannen ook wel eens een serieuze relatie willen, praten ze graag te veel en te vroeg over de grote toekomst.

Misschien hou je het huisje-tuintje-boompje scenario wel in het achterhoofd maar op de eerste ontmoeting zijn vrouwen hier doorgaans niet mee bezig.

Vragen als ‘Hoeveel kinderen wil je’ en ‘wie doet straks het huishouden’ worden dus beter voor een andere keer overgelaten.

Het onmiddellijk komen aandraven met hoge toekomstverwachtingen heeft net het omgekeerde effect. Vrouwen onthouden dan vooral dat je wanhopig op zoek bent. En wie wil er nu een wanhopige man?

Andere artikels in deze categorie