Klaar voor de singles party?

singles party tips

Met deze tips wordt je volgende singles party misschien wel je laatste…

Staat er binnenkort een singles party in je agenda? Goed zo! Singles fuiven zijn de perfecte gelegenheid om eens stevig te feesten en dat verdien je én je kan er ineens ook heel wat andere leuke singles ontmoeten. Wie weet scoor je zelfs het telefoonnummer van die ene bijzondere vrijgezel met wie het wel eens ietsje meer kan worden. Met deze handige tips vergroot je alleszins je kansen.

Ready to party?

Je succesverhaal begint al voor je op de party toekomt, bij je kleerkast. De juiste outfit selecteren is namelijk bijzonder belangrijk. De heren houden er best rekening mee dat dames onbewust altijd op de schoenen letten en dames kiezen best een leuk rokje of jurkje uit in plaats van die saaie broek. Saaie T-shirts, onverzorgde haren of baarden en vuile schoenen, dat vind je zelf ook niet aantrekkelijk, nietwaar?

Gebruik je sterkste wapen

Wees maar gerust dat je entree niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Zeker op een singles party kijkt iedereen vol verwachting richting de deur. Wie zal er binnen stappen? Op dat moment is een stralende glimlach je sterkste wapen. Niemand valt op zuurpruimen en een glimlach werkt altijd!

Wees aanspreekbaar

Of je nu alleen naar de singles party bent gekomen of met een bende single vrienden, zorg ervoor dat je aanspreekbaar blijft. Kruip dus niet in een hoekje, maar zet je strategisch in het zicht aan de bar of op de dansvloer. Blijf ook niet voortdurend bij je single vrienden rondhangen. Loop af en toe eens alleen rond in de zaal of splits de groep geregeld op. Niet iedereen durft je aanspreken als er anderen op staan te kijken.

Flirt erop los!

Spreek zelf ook andere vrijgezellen aan. Je bent op een singles fuif dus iedereen verwacht er zich aan om aangesproken te worden en serieus… What’s the worst that can happen?

Weet je niet goed wat zeggen en kan je maar geen goede openingszin verzinnen? Als je op een SmartParty van SmartVibes beland bent, heb je geen gevatte oneliners nodig. Je hebt waarschijnlijk bij aankomst een slotje of een sleuteltje ontvangen waarmee je andere singles moeiteloos kan benaderen. Mag ik mijn sleuteltje eens in jouw slotje proberen, is getest en goedgekeurd!

Je hebt eigenlijk niet eens een gevatte openingszin nodig. Even oogcontact maken, glimlachen of een knipoog werpen, heeft meer succes dan je denkt!

De dansvloer is de place-to-be

Op een singles fuif wordt gedanst, dat is evident. Heel de avond aan de bar blijven hangen en de dansvloer in een grote boog ontwijken, is echt geen optie.

Zelfs als je niet laaiend enthousiast bent over je dansprestaties, waag je je toch best even op de dansvloer.

Door te dansen:

  • verdwijnen je zenuwen als sneeuw voor de zon
  • kan je communiceren zonder woorden. (Aan jou natuurlijk om dan het juiste verhaal te vertellen.)
  • kan je gemakkelijker iemand benaderen of uit een groepje vrienden trekken

Vergeet sowieso niet om oogcontact te maken als je danst en nodig gerust ook eens een single uit voor een trage slow. Voor de dames is het maar beleefd om geen dans te weigeren en daarbij, het is maar een dans! Make him/her happy en dans die tegelplakker gewoon!

Drankje/complimentje? Slimme zet!

Trakteer hem/haar op een drankje en geef een welgemeend complimentje. Wedden dat hij/zij je niet snel zal vergeten?

Nodeloos te zeggen dat je best meedrinkt, maar overmatig alcoholgebruik best vermijdt ;-)

Vergeet haar/zijn naam niet

Vraag je favoriete vrijgezel naar zijn/haar naam en onthoud die! Bedank voor de dans en/of de fijne babbel en ga dan eerst even verder feesten. Later op de avond (en liefst nog vlak voor je naar huis gaat) zoek je hem/haar weer op en spreek je hem/haar aan met die juiste voornaam. De persoon die je laatst hebt gezien, blijft altijd even in je geheugen plakken. Geef eventueel ook je telefoonnummer af en dan is het even hopen dat je ook zijn/haar telefoonnummer terugkrijgt.

Heb je contactgegevens gescoord? Stuur de dag nadien een berichtje om te melden dat je het een aangename kennismaking vond en/of nodig hem/haar eventueel uit om nog eens af te spreken, maar houd het bij enkele berichtjes. Je moet hem/haar ook weer niet gaan stalken.

Wij duimen met je mee!

Klaar om deze tips in de praktijk uit te testen?

SmartVibes organiseert regelmatig singles fuiven van formaat. Op deze SmartParty’s brengen we honderden singles samen voor een stevig feestje en daar mag jij niet op ontbreken. Maar wees er snel bij om je in te schrijven, want de tickets vliegen de deur uit en op = op!

Wanneer en waar de volgende SmartParty doorgaat, kan je ontdekken in de SmartVibes speeddate kalender.

Andere artikels in deze categorie