40+ en single? Dan is speeddating vast iets voor jou!

40+ dating

Dating voor 40+’ers, 50+’ers, 60+’ers,…

Daten gaat er tegenwoordig net iets anders aan toe

Voor 40+’ers die pas terug beginnen daten, is het soms even schrikken. De klassieke ontmoetingscafés waar je andere vrijgezellen gewoon aansprak en een drankje trakteerde, bestaan nog wel, maar tegenwoordig is dating toch vooral een online activiteit geworden.

Om nieuwe mensen te leren kennen, word je nu vooral op datingsites of dating apps zoals Tinder® verwacht. Zonder smart phone of internetverbinding wordt het al een pak moeilijker.

Die datingsites en dating apps stimuleren echter eerder vluchtige ontmoetingen en snel daten, maar daar ben je als 40+’er waarschijnlijk juist niet naar op zoek. Je hebt een goede baan, een gestructureerd sociaal leven en de kinderen zijn misschien zelfs al het huis uit.

Wil je niet meer daten om te daten?  Is je voornaamste doelstelling niet meer om een adresboek vol vrijgezellen aan te leggen om nu en dan mee af te spreken? Dan is dat online daten misschien niet echt voor jou weggelegd. Hoe vind je dan wel een leuk iemand om mee op stap te gaan, vraag je je af?

Wil je een maatje vinden met wie je regelmatig kan afspreken om samen de mooie momenten in het leven te delen of toch een nieuwe vaste relatiepartner? Uiteraard zou je die wel online kunnen vinden, maar heb je ook al eens aan speeddating gedacht?

Waarom speeddating?

Hoewel speeddating in België nog relatief jong is en nog lang niet zo bekend als in Nederland of Amerika, heeft dit concept zich ook hier al bewezen. De succesratio’s liegen er niet om! Dat speeddating werkt, is nochtans niet de enige reden waarom speeddating het overwegen waard is…

  1. Je ontmoet andere vrijgezellen in levende lijve. Je hoeft je dus niet af te vragen of de profielfoto op het online dating profiel wel echt is. Ook miscommunicaties worden je bespaard. Geen getypte berichtjes die dubbelzinnig geïnterpreteerd kunnen worden terwijl dat niet zo bedoeld was, maar een live gesprek waarbij je ook lichaamstaal en intonatie kan beoordelen.
  2. Alle singles die je tijdens zo’n speeddate avond ontmoet, hebben ongeveer jouw leeftijd (en levenservaring) en wonen in jouw buurt.
  3. Je hoeft geen uren achter je computerscherm te zitten om met verschillende singles in contact te komen. Op 1 speeddate avond ontmoet je er al minstens 7!
  4. Ben je niet zo’n snelle typer en houd je niet zo van een conversatie via het computerscherm? Een avondje speeddaten vind je dan ongetwijfeld veel gezelliger.
  5. Net zoals bij online dating gebeurt speeddaten volstrekt anoniem. Je verklapt immers enkel je voornaam en de eerste letter van je familienaam tijdens de korte gesprekjes.  Enkel als nadien de interesse geheel wederzijds blijkt te zijn, worden er contactgegevens uitgewisseld. Heb je een date afgesproken, dan weet je perfect wie je mag verwachten. Je hebt je date namelijk al eens live ontmoet.
  6. Geen langdurige en ondoorgrondelijke abonnementsformules, bij speeddating betaal je een deelnameprijs per avond en die valt bijzonder goed mee.

Als 40+’er heb je een streepje voor

Natuurlijk heb je wat meer levenservaring en bagage dan jongere singles. Mogelijks ben je daardoor ook veel  kritischer geworden in je zoektocht naar een nieuwe partner. Je weet immers heel goed wat je niet wil.

Toch heb je als 40+’er enkele interessante troeven:

  • Je kent jezelf en je goede en minder goede kantjes door en door. Daardoor ben je automatisch iets zelfzekerder geworden en zelfzekerheid, dat trekt aan!
  • Door je betere zelfinzicht weet je intussen perfect aan welke vereisten je toekomstige partner wel of niet mag beantwoorden. Je hebt een veel duidelijker beeld van wat jij te bieden hebt in een relatie, wat je precies zoekt en wat écht belangrijk voor je is. Je hoeft niet meer met eender wie op date te vertrekken om dit alles te ontdekken. Je gaat enkel nog op date met singles die je écht aanspreken.
  • Uit je vorige relaties heb je vooral geleerd welke de valkuilen zijn in een relatie en hoe je die best vermijdt. Van zodra je die ene andere tegenkomt, heb je een veel grotere slaagkans om je langetermijn relatie te doen slagen.

Denk zeker niet dat actief daten en de moderne datingmethodes alleen voor jongere singles zijn weggelegd. Het aantal 40+’ers met een online dating profiel is niet te onderschatten en ook speeddating is bij deze leeftijdsgroep intussen heel populair.

De beste raad is om gewoon verschillende opties uit te proberen en zelf te ontdekken welke je het meest aanspreken.

Lijkt die speeddating je wel ietss? Op SmartVibes.be kan je er alles over ontdekken en de eerstvolgende speeddate avond in jouw buurt opzoeken.

Andere artikels in deze categorie