Als je vrienden aan relatiebemiddeling beginnen te doen

relatiebemiddeling

Jij hebt geen relatiebemiddeling nodig?

Een blind date dankzij je vrienden…

Ben je al even single, dan is het je misschien al overkomen. Of je nu wil of niet, je vrienden doen er alles aan om je van straat te helpen… Ze zagen je de oren van het hoofd om allerlei datingsites te proberen, of erger nog… Ze regelen een blind date voor je met iemand die volgens hen wél bij je past! Voor je spontaan begint te steigeren, lees je misschien toch even dit…

Misschien hebben ze wel gelijk!

Iets persoonlijk als je datingavonturen, dat houd je misschien toch liefst zelf onder controle en geheim. Toch is relatiebemiddeling door je vrienden niet per se een slechte zaak.

Je weet wie je bent en wat je wil, maar vrienden die je écht goed kennen, weten dat toch ook? Meer nog, misschien hebben ze zelfs een iets helderdere kijk dan jijzelf?

Misschien heb je door een woelig relatieverleden je prioriteitenlijstje bijvoorbeeld wel erg streng opgesteld en ben je net iets té kritisch geworden als het op je toekomstige partner aankomt zodat je een goede partij niet eens meer zou opmerken? Een buitenstaander heeft in zo’n geval vaak een veel duidelijker én correcter beeld dan jijzelf!

Neem het je vrienden sowieso niet kwalijk als ze toch een actieve rol in je dating leventje willen spelen, ze hebben gewoon het beste met je voor!

Je vrienden als cupido of liever professionele relatiebemiddeling?

Ben je het ermee eens dat een buitenstaander de zaken soms juister inschat dan jijzelf, dan nog hoef je niet per se je liefdesleven in de handen van je vrienden achter te laten. Je kan die eerlijke mening namelijk ook halen bij een professioneel relatiebureau.

Hoe werkt zo’n professionele relatiebemiddeling dan?

De werkwijze zal lichtjes anders zijn, naargelang het relatiebemiddeling bureau dat je kiest. Bij Altero bijvoorbeeld ga je eerst praten met een van hun professionele relatieconsulenten. Tijdens dat gesprek vertel je in detail wie je bent en wat je zoekt in een volgende relatie. Op basis van je antwoorden, wordt er een profiel voor je aangemaakt (een relatie cv zeg maar). Vervolgen kiezen de consulenten in hun ledenbestand kandidaten uit die volgens hen bij jou kunnen passen en ze bezorgen hen je profiel. En dan is het aan jou! Heb je een profiel ontvangen dat je aanspreekt, dan kan je met die persoon contact opnemen en afspreken.

De voordelen van relatiebemiddeling

Je komt terecht bij professionals die ervaring hebben in het uitzoeken van de perfect match. Ze weten waarop ze best letten en geven je ook heel wat praktische liefdestips en advies.

Je vaste consulent heeft met elke kandidaat die je wordt voorgesteld al persoonlijk kennis gemaakt. Daardoor is daten via relatiebemiddeling ook een relatief veilige methode om nieuwe mensen te leren kennen.

Je kiest je afspraakjes uit op basis van een gedetailleerd profiel zonder foto dat vooral karaktereigenschappen en interesses beschrijft. Je keuzes zullen dus vooral bepaald worden door het inhoudelijke en niet enkel gebaseerd zijn op uiterlijke kenmerken zoals bij een datingprofiel met foto wél het geval kan zijn.

Hierop let je best wel

Elk agentschap voor relatiebemiddeling heeft zo haar eigen specifieke doelgroep. Vraag vooraf zeker na welke kandidaten zich zoal bij hen aansluiten en hoeveel potentiële kandidaten hun ledenbestand specifiek voor jouw leeftijdscategorie telt.

De meeste bureaus voor relatiebemiddeling werken met jaarcontracten. Vaak kan je je contract tijdelijk laten bevriezen als je even iemand leuk vindt en wil zien waar het naartoe leidt en het weer activeren als je wil, maar er staat dus wel een begin- en einddatum op je zoektocht naar de m/v van je dromen.

De prijs voor deze contracten kan bovendien erg variëren van bureau tot bureau en gaan vaak van 500 euro tot tot 4.000 euro per jaar. Als je je partner via relatiebemiddeling vindt, is je geluk je dat bedrag vast wel waard, maar is dat ook nog zo als je zoektocht geen resultaat heeft opgeleverd?

Vraag zeker na bij je relatiebemiddelingsbureau of en welke contactgaranties ze geven! Hoeveel profielvoorstellen mag je verwachten en binnen welke tijdsspanne? Vraag eventueel ook even naar hun gemiddeld slaagpercentage en of je een ex-deelnemer kan contacteren. Een betrouwbaar bureau zal niet aarzelen om je deze info te bezorgen.

Je vertrouwt volledig op de expertise van de relatiebemiddelaar. Een goed contact met die persoon is dus erg belangrijk. Klikt het niet voor de volle 100%, vraag dan een andere contactpersoon!

De alternatieven

Relatiebemiddeling is maar een van de vele manieren om andere singles te ontmoeten. Het hangt helemaal van jou af of je relatiebemiddelingonline dating of speeddating verkiest. En verschillende datingmethodes combineren kan ook natuurlijk!

De onvergetelijke quote die aanleiding gaf tot dit artikel:

Als Hollywood diva Patti Stranger van The Millionnaire Matchmaker ooit een kantoor opent in België met relatiebemiddeling voor miljonairs… dan zou ik toch even single-for-a-day willen zijn om die ervaring mee te maken!

aldus SmartVibes medewerkster Ilse toen ze betrapt werd met het Vitaya programma op de achtergrond…

Andere artikels in deze categorie