9 tips voor om een geslaagd online dating profiel aan te maken

dating profiel

Hoe maak je een aantrekkelijk dating profiel aan?

Je hebt de stap naar online dating gezet? Goed zo! Nu kan je aan de slag en je online dating profiel gaan aanmaken om die ene perfect match te vinden. Maar hoe begin je eraan?

9 tips voor een geslaagd dating profiel

1   Maak je profiel even uniek als je persoonlijkheid!

Neem eens een kijkje naar de andere profielen op de datingsite voor je zelf een profiel aanmaakt. Wie zou jij een bericht sturen? Geen gemakkelijke keuze, hé?

Er zijn erg veel profielen en de meeste gelijken zo erg op elkaar dat het moeilijk kiezen wordt. Bedenk dus vooraf dat ook jouw dating profiel een van die vele is en dat je origineel uit de hoek zal moeten komen om op te vallen. Vermijd zo veel mogelijk standaard antwoorden en formuleer je antwoorden anders dan anderen. Of spreek jij liever af met iemand die houdt van koken dan met iemand die houdt van koken voor 2?

2   Een beetje humor kan nooit kwaad

Studies tonen aan dat humor in de top 3 staat wanneer vrouwen bepalen of ze een man aantrekkelijk vinden. Een beetje humor aan je teksten toevoegen is dus niet alleen een goede manier om je dating profiel te doen opvallen, het zal je profiel meteen ook aantrekkelijk maken. Gezien worden is 1 ding, maar je wil natuurlijk dat je lezers ook effectief een berichtje naar je sturen.

3 Wat je schrijft, vertelt veel over je ware aard

Hoe je je antwoorden moet formuleren, weet je nu al. Die moeten namelijk creatief, origineel en liefst ook ietwat grappig zijn om nieuwsgierigheid op te wekken, maar wat schrijf je en wat niet?

Niemand staat te springen om op je dating profiel meteen je voorbije liefdesleven te lezen. Je ex en je laatste relatie vermeld je beter niet, dan lijkt het namelijk alsof ze nog deel uitmaken van je leven. Denk liever toekomstgericht en omschrijf eerder wat je zoekt in je volgende partner en relatie.

Wees daar wel realistisch in. Een lange opsomming van de kwaliteiten die je bij je volgende partner verwacht, kan een averechts effect hebben en mensen afschrikken.

Zorg voor een algemene positieve toon! Dat spreekt andere singles vast aan.

4   De juiste schrijfstijl

Liefde en relaties is een persoonlijk onderwerp. Schrijf dan ook in een persoonlijke schrijfstijl en adresseer je lezer liever met “je” dan met “u”.

Niemand leest graag lange of ingewikkelde zinnen op een computerscherm. Houd dus je zinnen zo kort en bondig mogelijk zodat je profielinformatie vlot en gemakkelijk leest.

5   Wat klopd er niet in deze titel?

Iedereen kan wel eens een typefout maken of zondigen tegen de d/t-regels, maar een profiel met schrijffouten spreekt niemand aan. Je laat je cv toch ook altijd even door iemand anders nalezen? Waarom dan ook niet je dating profiel?

Een eerlijke recensent zal je wijzen op de taalfouten, maar vraag ook even wat je vriend(in) over de inhoud van je profielinformatie denkt. Geeft die jouw persoonlijkheid correct weer of zou hij/zij een andere eerste indruk krijgen moest ze jou niet kennen?

6   Je nickname verklapt veel over je intenties

Op de meeste datingsites zal je een nickname of schuilnaam moeten kiezen. Ook daar denk je best eerst over na.

Met SexyHotpants78 zal je ongetwijfeld meer oneerbare verzoeken in je mailbox ontvangen van voornamelijk heren van +45 jaar die denken dat die 78 voor je geboortejaar staat, dan wanneer je nickname bijvoorbeeld Fashionista007 is. LonelyHeart kan wanhopigheid uitstralen en doen vermoeden dat je weinig vrienden hebt, terwijl je misschien eerder bedoelde dat je enthousiast uitkijkt naar een nieuwe relatie? Sweetheart of GrandeCuore zou bijvoorbeeld een betere optie zijn.

Best kies je ook voor een schuilnaam die gemakkelijk te onthouden is, want de meeste surfers zullen eerst meerdere profielen bekijken voor ze beslissen wie ze willen aanspreken en dan moeten ze je profiel eerst terugvinden. Ingewikkelde cijfer- en lettercombinaties zet je dus best niet in je profiel naam.

Je kan ook je echte naam gebruiken natuurlijk. Dat straalt vertrouwen uit, maar iemand die handig is in online opzoekingen kan er mogelijks snel je ware identiteit mee achterhalen en was dat echt de bedoeling?

7   What’s new?

Heb je al enige tijd een dating profiel, vergeet dan niet om dat ook regelmatig bij te werken. Ben je intussen van werk veranderd of ben je gestopt met roken? Zorg ervoor dat je profiel niet ouderwets en achterhaald is.

Pas je gegevens af en toe aan en is je foto nog wel representatief of zijn er intussen toch ook wat kilootjes bijgekomen?

8   Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden

De foto is zonder twijfel een van de belangrijkste onderdelen van je online dating profiel. Het is nu eenmaal het eerste dat men te zien krijgt en vaak geeft de foto ook de doorslag of er nog doorgeklikt wordt naar je profiel of niet.

De ideale profielfoto is duidelijk en realistisch en toont je zoals je écht bent. Een vage selfie of een foto waar je gezicht verborgen zit onder een dikke laag make-up, plaats je beter niet. Onduidelijke foto’s komen vaak over als verdacht en worden vaker weggeklikt, ook al is de foto best artistiek.

9   Ervaring is de beste leermeester

Alle tips ten spijt, je moet het gewoon proberen en uittesten. Maak gewoon je dating profiel aan en kijk of je evenveel berichtjes ontvangt als je had verwacht of gehoopt. En wees gerust kritisch! Trek je niet de juiste mensen aan, dan straalt je dating profiel misschien ook niet het juiste gevoel uit. Aanpassen is dan de boodschap!

Kriebelt het en wil je aan de slag? Maak dan eens een profiel aan op de SmartVibes datingsite SmartBeat. Die is erg handig en je foto wordt niet over het hele Internet verspreid, dus kan je online dating zonder risico’s uitproberen.

Succes!

Andere artikels in deze categorie