Hoe reageer je als je nieuwe vriendin na 3 weken over de relatie wil praten?

Els ziet haar nieuwe vriend nu een 3 weken en krijgt het idee dat het serieus begint te worden. Na de eerste 2 dates hebben ze elkaar veel gezien en vorige week zagen ze mekaar zelfs 2 keer in de week en het ganse weekend.

Zij zou met hem willen praten over hun prille relatie en haar gevoelens zonder hem af te schrikken. Ze wil vooral nagaan of ze beide op dezelfde golflengte zitten. Is dit een goed idee?

Ook Anja stelt zich vragen bij haar relatie. Zij ziet haar vriend nu 9 maanden en ervaart een sleur. “We doen elke week hetzelfde: ’s avonds op de bank, op vrijdag naar de film, zaterdag de stad in en zondag even uitwaaien met een fikse wandeling. We hebben 2 keer per week seks. Als ik mijn vriend vraag of er iets mis is, zegt hij van niet. Maar is dat wel zo?”

Na 3 weken is het te vroeg.

“Mannen die 3 weken met een vrouw omgaan, zitten eigenlijk niet direct op een gesprek over waar de relatie naar toegaat te wachten”, zegt David Zinczenko van Men’s Health. Zo’n gesprek komt bij hem over als de geboorteaankondiging van een relatie.

Mannen zijn dan nog niet toe aan het officialiseren van een nieuw bondgenootschap.

“Een vrouw die te veel belangstelling toont, is niet leuk”, meent Terry (32 jaar). “Voor mij hoeft een vrouw zelfs na 3 weken nog niet te zeggen dat ze van mij houdt. Neem gewoon even de tijd en geniet van het samenzijn zonder meer.”

Maak je vriendin gewoon duidelijk dat je met haar een fijne tijd beleeft en als je 4 keer per week met haar kan doorbrengen, je geen behoefte hebt om andere vrouwen te daten. Stel haar gerust dat jullie de goede kant op gaan.

De echte vraag van Anja is dus niet “wat wil hij”, maar wel “wat wil zij”? Als Anja meer wil of dingen anders wil, kan ze het beter vertellen. Moedig haar aan zodat je op voorhand weet waar je aan toe bent of wat er van jou verwacht wordt.

Andere artikels in deze categorie