Deze afknappers kan je best vermijden!

afknappers speeddating

Het afknappers lijstje en hoe je ze kan vermijden

Natuurlijk weten de SmartVibes medewerkers na al die jaren speeddates organiseren wel ongeveer wat de do’s en don’ts zijn op een speeddate, maar dat heeft ons niet tegengehouden om de vraag toch eens aan de singles zelf te stellen!

Daarom vroegen we aan verschillende datende singles wat zij échte afknappers vinden en hoe die best vermeden worden. Het resultaat is grotendeels zoals verwacht, maar er zijn toch enkele opvallende verschillen in de antwoorden van mannen en vrouwen…

De grootste afknappers volgens de dames

Een onaangename lichaamsgeur of onfrisse adem staat met stip op 1. De dames houden niet zo van de geur van sigaretten of look. Een muntje kan dus wonderen doen!

Geef je gesprekspartner voldoende aandacht. Hoe interessant het interieur van de locatie of de andere deelnemers er ook uitzien, je bent in gesprek!

Evenwicht is belangrijk. Je moet je tijd optimaal verdelen tussen luisteren en praten. Bij mannen die uithoren en ondervragen, maar zelf niets lossen, voelen de dames zich eerder op een sollicitatiegesprek. Heren die enkel over zichzelf praten, zullen ook geen harten veroveren.

De dames zijn uiteraard nieuwsgierig naar je vorige relaties, maar dat gespreksonderwerp houd je best voor later op een volgende date. Tijdens je eerste ontmoeting praten over je ex, de vechtscheiding die je net achter de rug hebt of je huidige datingavonturen, is helemaal uit den boze!

Net een verslaving overwonnen? Goed voor jou! Toch laat je ook dat gespreksonderwerp tijdens je eerste kennismaking best nog even achterwege.

Take it slow! Je hoeft écht niet tijdens je eerste kennismaking je hele toekomst uit te stippelen, meteen de lakens uit te delen of ongezouten je mening te geven over elk onderwerp dat de dame tegenover je aansnijdt.

Een deftig voorkomen is belangrijk, maar de dames letten er net alleen op dat je kleding netjes en gestreken is, ze evalueren ook je kledingstijl! Ben je niet helemaal zeker of je flashy broek wel past bij je favoriete hemd, dan heb je vast wel een goede vriendin die je stijladvies wil geven?

De heren hebben deze afknappers en tips in gedachten:

Ook al heb je uren nagedacht wat je zou aantrekken en zelfs meerdere outfits geprobeerd, geen enkele look spreekt tot de verbeelding als je geen zelfvertrouwen uitstraalt! Naast een zelfzekere houding, vinden de heren echter een verzorgd voorkomen ook wel erg belangrijk! Laat dus zien dat je moeite gedaan hebt om netjes voor de dag te komen en vermijdt een kleding afknapper nog voor je met hem gesproken hebt!

Mannen maken graag een grapje, een dame met weinig gevoel voor humor zal hen veel minder aanspreken dan iemand die voluit lacht of zelfs een tegengrapje durft te maken.

Ook de heren letten op je lichaamsgeur en frisse adem, maar ze kijken zeker ook naar je gebit. Ze kussen nu eenmaal liever een dame met verzorgde tanden. De driedubbele laag lipgloss laat je ook best achterwege. Less is definitely more!

Vrouwen gebruiken nu eenmaal meer woorden dan mannen, maar laat je hem ook even aan het woord? Ook de mannen vinden het belangrijk dat er een evenwichtig gesprekje wordt gevoerd waarbij beide partijen iets te vertellen hebben. Als ze moeten kiezen, vinden de heren dames die helemaal niets te vertellen hebben, trouwens nog erger dan een spraakwaterval.

Conclusie?

Er zijn 3 zaken héél belangrijk als je gaat speeddaten:

  • je look
  • je houding
  • wat je te vertellen hebt

Als je aan die 3 zaken extra aandacht besteedt en voor de rest helemaal je spontane en grappige zelve bent, dan komt het helemaal goed. Althans, dan heb JIJ een goede eerste indruk nagelaten bij je gesprekspartner en heb je de voornaamste afknappers al vermeden.

Of het dan ook matcht? Dat hangt ervan af of jouw gesprekspartner ook dit blogartikel en onze andere speeddating tips gelezen heeft…

Andere artikels in deze categorie