Goede redenen om het uit te maken

Zijn er veel dingen die erger zijn dan vast te moeten stellen dat de liefde, waarvoor je zoveel tijd en energie in hebt geïnvesteerd vervlogen is?

Voor sommigen komt dit besef als een ware shock terwijl anderen de eerste tekens al een hele tijd aanvoelden maar dachten dat het allemaal wel weer zou omslaan.

De signalen zijn vaak moeilijk te herkennen, vooral omdat de mensen die erbij betrokken zijn aanvankelijk niet willen toegeven dat de relatie op zich mislukt is.

Meestal blijven koppels tegen beter weten in, proberen om alsnog het beste van de relatie te maken. Hoe langer mensen samen zijn, hoe langer men wil proberen… tot er iets gebeurt dat de druppel doet overlopen.

Maar wanneer is het voor jou over en uit? Wanneer hoeft het voor jou niet meer of wanneer denk je dat je partner definitief afstand van jou heeft genomen?

1. Je beseft dat je niet meer op je partner verliefd bent.

2. Je betrapt jezelf erop dat je meer en meer denkt hoe je leven eruit zag toen je nog single was.

3. Je beseft dat je zij niet van je houdt en alleen bij je blijft omdat zij je niet wil kwetsen.

4. Jullie hebben niets gemeen.

5. Je begint je te ergeren aan die kleine dingetjes van haar en zij vindt het een te grote moeite om er iets aan te doen.

6. Je vindt het onmogelijk om jezelf te zijn als je vriendin bij je is.

7. Je partner beperkt je in je mogelijkheden, zorgt ervoor dat je eigenwaarde een knauw krijgt of reageert ijskoud als jij eens wil dromen over wat jullie samen zouden kunnen realiseren,….

Geen relatie is doorgaans beter dan een slechte relatie. Soms is alleen echt beter dan met twee.

Andere artikels in deze categorie