5 tekenen dat je gedumpt zal worden

Waarom heb ik het niet zien aankomen? De ene dag was hij nog smoorverliefd, de volgende dag hoefde het precies allemaal niet meer. Sterker nog: hij wilde zich ineens niet binden, of hij wilde zijn vrijheid terug, of misschien moest hij toch eerst met zichzelf in het reine komen vooraleer hij iets met een ander begint.

“Ik was kwaad op mezelf. En nu, maanden later, weet ik hoe ik voortaan dumpinggedrag op voorhand kan herkennen.”

1. Vergeten te bellen.

Terwijl hij in het begin van de relatie 20 keer per dag belde tot je er gek van werd, vergeet hij je nu op de hoogte te brengen als hij later komt. Zelfs al komt hij uren te laat, dan nog vindt hij het niet nodig om even een belletje te geven.

2. Ruzie zoeken.

Ruzie zoeken is het perfecte manier om er vandoor te gaan. Het geeft je de kans, het is kinderachtig maar het gebeurt, om boos weg te lopen en de deur letterlijk achter je toe te slaan.

Iedereen heeft wel eens een meningsverschil en constructieve ruzietjes kunnen zelfs goed voor je relatie zijn. Maar als je partner over de kleinste dingen moeilijk begint te doen, moet je je gaan afvragen wat de achterliggende betekenis hiervan is.

3. Zijn uiterlijk (drastisch) veranderen.

Zonder reden wil je partner ineens zijn uiterlijk ‘remodelen’. Het lijkt wel alsof hij ineens onder de invloed van iemand anders staat.

Zijn kapsel moet zonodig anders, zijn kleerkast wordt grondig vernieuwd of de calorieën worden ineens geteld.

Een drastische verandering in zijn uiterlijk kan er op duiden dat je partner verder wil gaan maar dan wel zonder jou.

4. Kritiek geven.

Als hij je echt beu is, wordt het meestal sterker dan zichzelf: kritiek spuien. Hij begint je echt aan alles wat je doet of denkt te ergeren.

Ook al vond hij dit vroeger wel leuk. Het gaat dan meestal over futiliteiten zoals de manier waarop jij je tanden poetst tot hoe je je veters strikt.

5. Geen seks hoeven.

In het begin valt het eigenlijk bijna niet op: je hebt het allebei druk en wordt er minder tijd voor gemaakt.

Daarna is hij te moe of heeft hij geen zin als jij aanstalten maakt.

En om je helemaal af te schepen kan hij al als een blok in slaap liggen te ronken tegen de tijd dat jij de slaapkamer binnenwandelt.

Andere artikels in deze categorie