Gedumpt. Kan ik haar nog terug krijgen?

Je ex wil je terug nadat jij hem gedumpt hebt. Hoe herken je het, wat doe je? Neem je hem terug?

Je ontmoet een leuke man, je spreekt een aantal keer met hem af, het klikt, je wordt verliefd maar het lijkt de ware Jacob niet te zijn. Dus je maakt je uit. Maar dan beginnen de problemen.

Zijn reacties komen niet overeen met wat je verwacht had. Hij blijft je bellen om ‘gewoon’ te praten, hij maakt je zwart, hij verklaart je zijn eeuwige liefde of hij negeert je compleet.

Deze 4 typische reacties van gedumpte vriendjes hebben 1 achterliggende reden gemeenschappelijk: hij is gekwetst en wil je terug. Maar is dat wel een goed idee?

1. Hij blijft je bellen om ‘gewoon’ te praten.

Het maakt niet uit wat voor excuus hij verzint maar hij belt of sms’t je constant. Dit betekent maar 1 ding: hij wil je terug, hij heeft een enorme controledrang en beseft dat hij je aan het verliezen is.

Om dit te voorkomen wil hij op elk moment van de dag weten wat je doet, waar je bent en vooral met wie je omgaat.

Het beste wat je doet, is hem van in het begin duidelijk maken dat je er nu nog niet aan toe bent om hem te spreken. Maak hem duidelijk dat je niet op zijn sms’jes zult reageren en dat je zijn telefoons niet zal beantwoorden.

2. Hij maakt je zwart.

Als mannen over jou achter de rug de raarste verhalen verspreiden, betekent dit dat zij meestal kapot zijn van de situatie en niet weten hoe ze hiermee moeten omgaan. Meestal vinden zij je zelfs nog leuk maar voelen zij zich zo gekrenkt dat ze je via deze manier willen terugpakken.

Neem hem een keer apart en zeg hem onder 4 ogen dat je begrijpt dat hij het moeilijk heeft dat jullie uit elkaar zijn gegaan maar dat jullie onderlinge verstandhouding door zijn praatjes er echt niet op zal verbeteren.

Als hij niet stopt, negeer hem. Jij weet beter en uiteindelijk is hij het die zichzelf belachelijk maakt.

3. Hij verklaart zijn eeuwige liefde voor je.

Hij stuurt je bloemen, gedichtjes tot dure cadeaus. Hij belt, sms’t of mms’t je en smeekt je om vrienden te blijven. Jij bent, volgens hem, het beste wat hem ooit overkomen is.

Ga niet op zijn smeekbede in. Jullie maken het alleen maar moeilijker door opnieuw veelvuldig met elkaar om te gaan. Hij zal blijven hopen dat jullie opnieuw een koppel worden en uiteindelijk opnieuw teleurgesteld worden.

Vraag hem je enkele weken met rust te laten en de situatie te laten bekoelen.

4. Hij negeert je totaal.

Als je ex doet alsof je lucht voor hem bent, dan betekent dit meestal dat hij het te pijnlijk vindt om jou te zien.

Geef hem de tijd om de breuk op zijn manier te verwerken.

Na verloop van tijd zal hij automatisch opnieuw vriendelijk goeiedag zeggen.

Opnieuw beginnen brengt geen soelaas.

Iemand dumpen is soms net zo moeilijk als gedumpt worden. Hoe erg je het ook voor je ex vindt, hoeveel medelijden je met hem hebt, iets opnieuw met hem beginnen is niet de oplossing.

Je hebt het voor een reden uitgemaakt en hij is nog altijd dezelfde man als vroeger. Je hebt je geërgerd aan zijn gedrag, je voelde je niet goed bij hem of je vond dat jullie gewoon geen match waren.

Als het de eerste keer dus niet goed tussen jullie ging, waarom zou het de tweede keer dan wel beter gaan?

Andere artikels in deze categorie