Ben je klaar voor een date?

Vraag jij je soms af waarom je er maar niet in slaagt een perfecte match te vinden of te houden?

Misschien wordt het dan eens tijd dat je even naar jezelf kijkt en ontdekt wat jij zoal te bieden hebt in plaats van naar dat lijstje met ideale maten, gewichten en kleuren constant af te punten.

De volgende vragen kunnen je helpen om na te gaan of je klaar bent om op date te gaan.

1. Ben je gelukkig?

Mensen pikken onbewust je uitstraling op. Als je je niet echt goed in je vel voelt, voelen zij je negativisme direct aan. Ga na wat jou echt gelukkig maakt.

Positief ingestelde mensen zijn aantrekkelijker, leggen makkelijker contacten en worden meer aangesproken.

2. Zeg je nog altijd “mijn ex” meer dan 5 keer per dag?

Laat het verleden voor wat het is. Als je een potentiële partner wil die in je geïnteresseerd blijft, geef hem dan niet de indruk dat je nog altijd emotioneel aan je ex vastzit.

Gun jezelf je vrijheid. Het is soms inderdaad makkelijker om aan het vertrouwde van het verleden vast te klampen zonder dat je je op de onbekende toekomst moet richten. Onthou! Je staat er nu alleen voor. De gedachten aan een ex zullen je ervan weerhouden om van elk toekomstig avontuur te genieten. Dus laat je ex los.

3. Ben je financieel onafhankelijk?

Hoewel dit op zich geen criteria is om met mannen in contact te komen, weerspiegelt het toch je ambities, levenswijze of ingesteldheid.

Heb je financiële problemen? Probeer deze dan eerst uit te klaren. Wat is een mogelijke oplossing voor je situatie en probeer er op korte tijd iets aan te doen. (bv: bouw je schulden af, probeer je inkomen te vergroten,…).

Je zal je beter voelen en dit ook uitstralen. Je wordt aantrekkelijker omdat je je leven in eigen handen neemt, zelfs al heb je alleen nog maar een actieplan dat niet eens in volle uitvoering is.

4. Heb je een doel, dromen of verlangens?

Een droom is een streven naar iets groter of beter dan wat je vandaag hebt. Het kan zijn dat je je persoonlijkheid wil verrijken, naar het buitenland op vakantie wil gaan of iets duurs voor jezelf wil kopen.

Wat je droom ook mag zijn, het is belangrijk dat je er minstens één hebt en dat je hem stap voor stap probeert te verwezenlijken. Iemand die zijn droom in realiteit probeert te brengen, toont aan zijn omgeving dat hij als persoon wil groeien. Het toont ook aan dat je dingen voor jezelf of je toekomstige partner kunt veranderen.

5. Heb je voldoende aandacht voor jezelf?

Als je zelf geen hobby’s of dingen hebt die je echt boeien, bestaat het risico dat je bij je toekomstige partner als een heel afhankelijk persoon overkomt.

Een eigen hobby of passie zal je in staat stellen om je eigen identiteit te behouden in een relatie en kan op moeilijke momenten als iets geruststellends uit het verleden aanvoelen.

6. Weet je wat er in je vorige relatie(s) fout liep?

Een ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen? Ben je voor jezelf nagegaan waar het voor jou de vorige keer is misgelopen?

Heb je ontdekt waar jij zelf een steek hebt laten vallen, welke dingen had je eerder moeten zien of had je anders op moeten reageren? Was je manier van communiceren altijd duidelijk genoeg geweest? Leer uit de fouten van het verleden om het in de toekomst anders te doen.

7. Weet je wat je wil van een nieuwe partner?

Zolang je niet goed weet wat je belangrijk vindt, blijf je waarschijnlijk op de verkeerde vallen. Maak tegelijk ook een lijst van wat je absoluut niet (meer) wil.

Maak een onderscheid tussen eigenschappen die je zeker niet accepteert en die je er eventueel met tegenzin bijneemt.

Ontmoet je iemand die de verpersoonlijking is van alle eigenschappen die je niet wil, doe jezelf dan een plezier en probeer zo weinig met hem op te trekken.

8. Andere vragen…

* Vind je van jezelf dat je te onzeker bent?
* Focus je teveel op het verleden ipv op het nu of de toekomst?
* Wil je wel iemand ontmoeten of mag het allemaal blijven zoals het nu is?

Andere artikels in deze categorie