Hoe kies je een betrouwbare datingsite?

betrouwbare datingsite

Hoe een betrouwbare datingsite kiezen?

Op het Internet kan je honderden datingsites vinden, maar welke datingsite past het best bij jou? SmartVibes helpt je de keuze te maken:

Zo herken je een betrouwbare datingsite die écht bij je past

Hoe meer profielen, hoe beter?

Je hebt de dating site gekozen met de meeste kandidaten? Zijn die profielen wel allemaal recent en echt?

Een betrouwbare datingsite zal duidelijk vermelden dat ze valse profielen opsporen en verwijderen én zal je ook de mogelijkheid geven om zelf vermoedens over valse profielen door te geven.

Hoe zit het met je privacy?

De meeste dating sites zullen vragen dat je een profielfoto aan je profiel toevoegt. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn en profielen mét foto maken nu eenmaal meer kans dan profielen zonder afbeelding. Maar kan je wel zelf bepalen waar je foto vertoond wordt? Kan je je foto afschermen of komt die sowieso op de homepage terecht? En hoe zeker ben je dat je foto niet in de zoekresultaten verschijnt, ook al heb je die afgeschermd?

Is hun doelgroep ook die van jou?

Ben je op een site terecht gekomen die vooral hoger opgeleide profielen aanprijst en heb je zelf geen hoger diploma op zak? Dan kijk je misschien beter uit naar een minder selectieve dating site.

Een duidelijk kostenplaatje

Vooral de prijs van de abonnementsformules geeft vaak de doorslag, maar wat op het eerste zicht goedkoop lijkt, is dat niet altijd. Vergelijk prijzen van meerdere datingsites zowel per maand als per jaar en vergeet je ook niet na te kijken of de site je abonnement niet stilzwijgend verlengt?

Een betrouwbare datingsite zal je credit card nooit zonder voorafgaande toestemming debiteren én geeft je in 1 oogopslag een duidelijke kostenraming. Lijken de prijzen verdacht onduidelijk, dan is het waarschijnlijk ook verdacht!

Wie bel je als het mis gaat?

Wat op het eerste zicht een Vlaamse datingsite lijkt, is dat niet altijd. Vele sites vallen onder het beheer van buitenlandse bedrijven. Kan je die wel bereiken als het nodig is en spreken ze jouw taal? Doe op voorhand de test en stuur ze eens een berichtje.

Datingsites vergelijken

Om zeker te zijn dat je de juiste datingsite kiest, zit er maar 1 ding op. Vergelijken! Wij vergeleken enkele criteria voor de 3 bekendste datingsites in Vlaanderen: Match4Me, Parship en onze eigen SmartBeat datingsite.

 

Match4Me Parship SmartBeat
Ledenbestand
Leeftijd actieve leden Vooral 18 tot 60 j 85% van de leden is ouder dan 28 j + 18 j
Doelgroep Hoger opgeleid Specifiek gericht naar hoger opgeleide profielen, 76% van de leden is hoger opgeleid Alle Vlaamse singles zijn welkom
Aantal profielen “duizenden”, niet specifiek vermeld Niet specifiek vermeld Niet vermeld, ongeveer 1.700 profielen
Persoonlijkheidstest Ja, vrijblijvend in te vullen. Ja, verplicht Neen
Foto’s
Eigen foto verplicht Neen Neen Neen
Wordt de dating foto op de homepage geplaatst? Standaard bij “nieuwe leden” geplaatst. In profiel instellingen wel mogelijkheid om van de homepage te weren en enkel aan bepaalde leden te tonen. neen Optie “verberg profielfoto voor niet ingelogde leden” in profielinstellingen
Andere foto’s bekijken is Gratis Betalend Gratis
Bekijken wie je profiel bekeken heeft, is… Betalend Betalend Gratis
Mogelijkheid om privé-berichten te sturen naar andere kandidaten Betalend Betalend Gratis
Kostenplaatje
Gem. kostprijs per jaar 95,40 euro 300,00 euro Gratis
Automatische verlenging Standaard wel, kan afgevinkt worden in profiel Ja, formele opzegging nodig Niet van toepassing
Beveiliging & Privacy
Beveiliging & identiteitscontrole “alle profielen worden door de redactie nagekeken” Manuele controle van elk profiel, anonimiteit in mailberichten door neutrale code Sms verificatie na registratie profiel + captcha invoeren verplicht. Houdt valse/buitenlandse profielen buiten.
Mogelijkheid om valse profielen te melden Knop “meld misbruik” bij elke profiel Niet vermeld Mogelijkheid om kandidaten op zwarte lijst te plaatsen + beheerder site via profiel bereikbaar
Bedrijf contacteren Nederlands bedrijf Verschillende Europese bedrijven, voor België contactadres in Amsterdam Vlaams bedrijf
(Smartvibes)
Functionaliteiten
Chatmogelijkheid Ja Neen, wel privé-berichten Neen, wel privé-berichten
andere Geen garantie Contactgarantie Mogelijkheid om aan te duiden in profiel aan welke speeddates (live) men deelneemt + status “gegeerd” voor singles die anderen leuk vonden na een live-ontmoeting

Deze vergelijking werd gemaakt in augustus 2014 en de informatie kan intussen gewijzigd zijn. Ga vooral zelf op ontdekking, lees de kleine lettertjes en maak op meerdere sites een gratis profiel aan om de service uit te testen en te vergelijken.

Succes!

Andere artikels in deze categorie