10 voordelen van single zijn

terug single

Net single geworden? Proficiat!

Cheer up!

Natuurlijk baal je er altijd even van als je relatie net is stukgelopen. Dat is volstrekt normaal, maar denk zeker niet dat single worden het einde betekent van je sociale leventje…

Tegenwoordig is single zijn, en zelfs bewust single zijn, helemaal niet meer vreemd. Integendeel!
In 2013 telde Vlaanderen maar liefst 819.872 alleenstaande inwoners. Maar liefst 50,9 % van alle Belgische alleenstaanden woont in Vlaanderen en dat aantal stijgt nog steeds.

De hele maatschappij heeft zich trouwens maar al te graag aangepast aan deze groeiende doelgroep. Tel bijvoorbeeld maar eens hoeveel individueel verpakte gerechten je in de supermarkt kan vinden. Ook het aanbod aan singles activiteiten en singles reizen was nooit zo groot als nu. Kortom, je bent niet alleen en er valt heel wat te beleven!

Nog niet helemaal overtuigd?

10 voordelen van single zijn op een rijtje

1 Doe wat je wil, wanneer je wil en met wie je wil

Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen en je hebt ineens heel wat meer tijd om met je vrienden en vriendinnen door te brengen. Heb je zin om een avondje te gaan stappen, dan doe je dat toch gewoon? Je hoeft zelfs niet op je partner te blijven wachten als je moe bent en naar huis wil, je vertrekt namelijk wanneer je wil!

En die droomjob, hoe zit het daarmee? Niets of niemand houdt je nog tegen om naar het buitenland te trekken of om wat meer uren te werken en je carrière uit te bouwen.

being single

2 Flirt erop los!

In een relatie kan flirten je heel wat discussie opleveren, maar nu je single bent…
Flirt er gerust op los. Wedden dat het je zelfvertrouwen een fikse boost geeft? Het levert je bovendien heel wat gespreksstof op en je vrienden en vriendinnen zijn ongetwijfeld erg nieuwsgierig naar je verhalen.

voordelen single zijn

3 Een momentje van bezinning doet wonderen!

Even alleen zijn en als single door het leven gaan, is de perfecte gelegenheid om jezelf beter te leren kennen. Wat is écht belangrijk voor je en wat zoek je precies in je volgende relatie? Stel jezelf regelmatig deze vragen en wees gerust kritisch voor jezelf en voor je toekomstige partner. Te veeleisend zijn, is natuurlijk nooit een goede zaak, maar door te bepalen wat er écht toe doet, zal je ongetwijfeld niet meer zo snel voor Mr./Mrs. Wrong vallen en Mr./Mrs. Right sneller opmerken. Even bezinnen, is de beste investering voor de toekomst!

single zijn

 

4 Money, money, money…

Natuurlijk moet je nog steeds dure cadeautjes kopen voor elke belangrijke feestdag. Alleen koop je ze nu niet meer voor je partner, maar voor jezelf! En alleen op stap in plaats van met twee, dat is de helft kosten uitgespaard die je ongegeneerd aan jezelf kan spenderen. Minder kosten en meer shoppingbudget!

5 Home, sweet home!

Vanaf nu kijk je alleen nog maar naar de films en series die jou interesseren. Je hoeft geen compromis meer te maken of als eerste de afstandsbediening te veroveren. Je hoeft zelfs je dekentje niet meer te delen en je kan languit liggen en de hele zetel inpalmen. Meer nog, je hoeft zelfs niet meer op de rommel van je partner te kijken én je kan je huis weer helemaal inrichten zoals je zelf wil.

6 Mag er nog knoflook zijn?

Nu er niemand is om nog last te hebben van je knoflookadem, kan je terug eten wat je wil. Je hoeft zelfs die chocoladereep niet stiekem te verorberen want er is niemand in de buurt om je een schuldgevoel aan te praten.

alleen zijn7 Elke dag van de week is goed voor een lazy Sunday

Waarom zou je je baard nog afscheren of je benen ontharen? Waarom je haren kammen of make-up opdoen? Trek gewoon je pyjama aan en geniet lekker lui van een dagje niets doen. Alleen jij en de spiegel kennen dit geheimpje.

8 Meer slaap en betere seks

Geen partner die je deken afpakt of je wakker houdt met zijn/haar gesnurk, dat levert je alleszins al een betere nachtrust op. Maar wist je ook dat single zijn beter blijkt te zijn voor je seksleven? Uit studies blijkt dat 70% van de singles zijn/haar seks issues openlijk durft bespreken en dat leidt automatisch tot een beter seksleven. Van de vrouwen in een relatie blijkt slechts 59% op te komen voor haar seksuele verlangens en behoeften.

9 Vanavond niet schat…

Je kent het wel. Je partner heeft wel zin en jij hebt alle klassieke excuses al gebruikt? Vanaf nu hoef je geen smoesjes meer te verzinnen!

10 Een nieuw avontuur

Er zijn heel wat activiteiten voor singles waar je niet aan kan deelnemen als je in een relatie zit. Singles fuiven, reizen voor alleenstaanden en speeddating bijvoorbeeld. Er staan je heel wat unieke ervaringen te wachten!

Klaar om aan je singles avontuur te beginnen? De SmartVibes blog zet je op de goede weg om er een toffe tijd van te maken!

Andere artikels in deze categorie