Hoe sport voor singles ook een verleidingsmethode kan zijn

sport voor singles

Hoe sport voor singles meer dan sporten alleen kan zijn…

Zou je liefst een single ontmoeten die even sportief is als jij? Dan is sportdating dé manier om die te vinden!

Met de zomer voor de deur is sport voor singles niet alleen gezond en fun, maar ook een ideale manier om zich op een verleidelijke manier te presenteren aan andere sportieve vrijgezellen. Als sportend, spelend en dartelend kan je bovendien heel wat bereiken. Je geest staat op scherp, je lichaam ziet er binnenkort nog aantrekkelijker uit én al sportend kan je ook heel wat nieuwe mensen leren kennen.

Hoe sport voor singles een efficiënte datingmethode kan zijn? Lees nog maar even verder…

Zoek de opwinding en be happy!

Steeds meer mensen – en dat geldt zeker voor singles – streven naar een lichaam om trots op te zijn. Vaak en regelmatig sporten is dan de boodschap. Toch sport niet iedereen alleen maar met een strak figuur als enige doelstelling. Ook de happy feelings die sporten genereren, zijn meer dan reden genoeg om je aan een sportief avontuur te wagen.

Tijdens fysieke inspanningen verkeert je lichaam namelijk in een verhoogde opwindingsgraad die erg gelijkend is aan de excitement die je tijdens dating ervaart. Dat komt doordat er tijdens het sporten endorfines vrijkomen in de hersenen. Die endorfines bezorgen je een gelukzalig gevoel. De veelbesproken runner’s high vormt daar een mooi voorbeeld van.

Laat je lichaam vibreren…

Als je geregeld sport, voel je snel de impact op je lichaam. Je voelt je een stuk fitter, je geest werkt alerter en je hebt zoveel meer energie om naast het sporten voluit voor het leven te gaan. Die positieve vibe voel je én straal je ook uit en dat vinden andere singles ongetwijfeld erg aantrekkelijk.

Sport voor singles verhoogt je flirtsucces aanzienlijk

Regelmatige fysieke inspanning zorgt er niet enkel voor dat je met een gezond en strak lijf rondloopt. Ook je zelfvertrouwen krijgt een stevige boost.

Gevolg? Je voelt jezelf zelfzekerder en straalt dit ook uit. Plotsklaps zul je merken dat je veel meer blikken krijgt, en dat ook van de sportieve schoonheden waarvan je het niet had verwacht.

Sportdating tips

Kies de juiste sport

Vooraleer je al sportend de datingtoer opgaat, denk je best even goed na op welke sport je je lichaam wil storten. Kies vooral een activiteit waar je dol op bent en liefst ook eentje waarin je al wat bedreven bent. Je wil toch – letterlijk en figuurlijk – een goed figuur slaan?

Wanneer je op de tennisbaan geregeld een ace slaat of tijdens het hardlopen bewijst dat je absoluut geen sportief watje bent, heb je die eerste, onuitwisbare indruk alvast neergezet.

Enkele sporten die vandaag hoog scoren op de verleidingsmeter en als sexy en trendy worden beschouwd, zijn spinning (mix sportieve mannen en vrouwen), kickboksen (stijgende populariteit bij vrouwen), body pump (all in work-out) en hardlopen in clubverband.

Sportieve tête-à-tête of toch maar in groep?

Als single kan je kiezen om alleen een sport te beoefenen of met zijn tweetjes, maar je kan jezelf ook aansluiten bij een vereniging die aan groepssport doet. Ook dat heeft heel wat voordelen.

Ook al zijn je teamleden niet single, het kunnen wel goede vrienden worden. En wie weet zijn hun vrienden en supporters wél single. Sporten in teamverband doet je netwerk aanzienlijk groeien.

Heb je al eens aan volleybal gedacht? Volgens bepaalde studies blijkt dat volleybal erg populair is in Vlaanderen. Het is een leuke balsport die zowel mannen als vrouwen aantrekt en tijdens de zomer verhuis je gewoon naar het strand voor een partijtje beachvolleybal. Zeg nu zelf, wat is er sexier dan een mooi gebruind lijf, sexy strandoutfit en een limoenfrisse cocktail tijdens de pauze?

Ook deze sportdating tips sla je best niet over

  • Wil je nog meer indruk maken op je single sportmaatje(s)? Kies dan een sexy sportoutfit uit! Producenten van sportkleding ontwerpen tegenwoordig shirts, broekjes en alle mogelijke andere accessoires die je mooie vrouwelijke en mannelijke vormen extra accentueren. Die outfits zijn misschien niet direct bevorderlijk voor een rustigere hartslag, maar wel een troef die voor extra aantrekkingskracht zorgt!
  • Keer na het sporten niet meteen huiswaarts, maar blijf nog even voor dat ontspannend gesprekje, romantisch diner of de stomende dansparty na het uurtje samen sporten. Na een verkwikkende douche in de plaatselijke sportcafetaria een spannende sociale cool down beleven, is gewoon een must.
  • Er is niets mis met wat competitiviteit. Vergelijk gerust jouw prestaties met die van je sportmaatje en moedig elkaar aan om nog beter te presteren. Je zelfvertrouwen vaart er alleen maar wel bij.
  • Dat je zal transpireren is volstrekt normaal. Sta daar vooral niet te veel bij stil en laat je volledig gaan! Al heb je natuurlijk best wel een deo op zak om fris te blijven ruiken tijdens je pauzes.

Klaar voor de start?

Ok, je bent ervan overtuigd dat sport voor singles (en dus ook voor jou) een aantrekkelijke, interessante datevorm is, maar je vraagt je toch nog af waar en hoe eraan te beginnen?

Kijk eens rond in je buurt en bekijk ook eens de website van je gemeente om te ontdekken welke sportfaciliteiten er zoal aanwezig zijn. Dat zijn er vast meer dan je denkt!

Op de digitale snelweg kunnen we je ook Sportweb warm aanbevelen. Via deze site kan je snel en gemakkelijk een sportmaatje vinden én deze organisatie plant ook regelmatig sportieve uitstappen voor singles only. Een aanrader!

Andere artikels in deze categorie