Speeddating: Niet voor swofties

Swofties, ofwel Single Women Over Fifty kiezen er vaak bewust voor om als vrijgezel van het leven te blijven genieten. U bent misschien wél 50+, single en gelukkig, maar liever niet alleen?

Uit onderzoek van de Vlaamse Overheid blijkt dat in de laatste 10 jaar dubbel zo veel 50 tot 60-jarigen een scheiding hebben aangevraagd. De groep 50+’ers die actief op zoek gaan naar een nieuwe levenspartner om de mooie dingen des levens mee te delen, is dus groter dan ooit.

Maar hoe vindt u die ene andere?

Wanneer u “dating 50+” intypt op Google wordt u overdonderd door het aanbod aan online datingsites, speciaal opgericht om uw doelgroep te bedienen. Niets mis mee natuurlijk en misschien is zo’n online datingplatform wel nét wat u zoekt, maar er zijn alternatieven…

U kan zich bijvoorbeeld aansluiten bij een singles club die leuke activiteiten organiseren voor 50+ singles, of in het uitgaansleven uw geluk gaan beproeven, maar waarom probeert u bijvoorbeeld eens geen speeddate? U bent immers wel een actieve gebruiker van het Internet en de Sociale Media, maar misschien verkiest u toch eerder een offline contact als het op de liefde aankomt?

Tijdens een speeddate avond praat u gedurende 7 minuten met elk van de 7 andere vrijgezellen. Een avond vol gezellige babbels en ontmoetingen dus. Nadien duidt u thuis via de website aan met wie u graag nog eens zou afspreken en enkel wanneer de interesse wederzijds is, worden uw contactgegevens uitgewisseld. Anoniem, veilig en fun dus!

Benieuwd naar meer?

Meer nieuws over speeddating in Vlaanderen vindt u bijvoorbeeld op de SmartVibes website.

Zij organiseren een eerste speeddate voor 50+’ers op 6 mei in Antwerpen. Wacht vooral niet te lang om in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt en de vraag was nooit zo groot…

Posted in Dating weetjes | Leave a comment

De universele (liefdes)lessen van nelson mandela

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat anti-apartheidsicoon Nelson Mandela overleed. Mandela heeft zo ongeveer iedereen ter wereld beïnvloed, ook ons: Dating Doctors, dé dating- en relatie-experts van Nederland!

Ja, je leest het goed. Nelson Mandela, die 27 jaar gevangen zat en zijn persoonlijke verbittering aan de kant schoof voor het landsbelang, heeft ons iets geleerd over vrouwen ontmoeten en versieren. Dat toont maar weer eens aan hoe universeel zijn lessen werkelijk zijn!

Wat wij van Mandela hebben geleerd in vijf van zijn quotes:

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world

Stel je voor dat jij morgen je droomvrouw/-man tegen het lijf loopt, maar niet over het zelfvertrouwen en de vaardigheden beschikt haar/hem voor je te winnen. Dat zou jammer zijn, niet? Met de juiste educatie kun je jouw wereld veranderen! Wij vergroten jouw zelfvertrouwen, helpen je aantrekkelijker te worden voor het andere (of hetzelfde) geslacht en leren je bruikbare strategieën, tactieken en technieken op versiergebied.

There is no passion to be found playing small – in settling for a life that is less than the life you are capable of living

Als je in de jaren 70 of 80 geboren bent, hebben je ouders je waarschijnlijk waarden meegegeven als bescheidenheid en je geleerd dat je vooral dankbaar moet zijn voor wat je hebt. Op zich niet verkeerd, maar dat soort lessen in bescheidenheid, hebben een generatie mannen gekweekt die denken dat vrijwel iedere vrouw te hoog gegrepen is voor hen, dat zij bepaalde vrouwen niet waard zijn. Een hele generatie mannen doet zichzelf tekort … Wij leren je voor het maximale te gaan!

It always seems impossible, until it’s done

Robert F. Scott werd voor gek verklaard toen hij op expeditie ging om de Zuidpool te bereiken. De familie van Sir Edmund Hillary was vast begonnen de begrafenis te plannen toen deze zei de Mount Everest te willen beklimmen. De Zuidpool bereiken, de top van de Everest halen … Dat leek allemaal onmogelijk tot pioniers lieten zien dat het mogelijk was. Zelfs de ijzeren natuurkundige wetten van Newton bleken buigbaar, bewees Einstein. Onmogelijkheden zijn grenzen die nog niet overschreden zijn; ze bestaan alleen in je hoofd.

Many of us will have to pass through the valley of death again and again before we reach the mountaintop of our desires

Mandela zat 27 jaar gevangen voor zijn idealen. Je moet bereid zijn keer op keer door ‘the valley of death’ te lopen en je angsten onder ogen te zien. Want pas als je je angsten onder ogen ziet, kun je ze overwinnen! Oók op het gebied van vrouwen. Pas als je tientallen, misschien wel honderden keren door de dodenvallei bent gelopen, kun je de toppen van je verlangens bereiken. Wij nemen je bij de hand door de vallei en helpen je op weg naar de top!

Dit brengt ons bij de volgende en laatste quote:

I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it. The brave man is not he who does not feel afraid, but he who conquers that fear.

Bang zijn is volkomen natuurlijk. Bang zijn voor afwijzing is volkomen natuurlijk. Maar je moet je angsten overwinnen. Anders overwint je angst jou. Dus zet je angst om een vrouw te benaderen opzij. Accepteer de angst. Als je je angsten omarmt, slaat angst niet meer om in paniek. Hoe vaker je je angsten het hoofd biedt, des te meer je je angst overwint. Angst voor vrouwen is bovendien een irrationele angst. Waar ben je nu helemaal bang voor? Stap ‘gewoon’ op die vrouw af, joh. Zij houdt je niet tegen, je eigen irrationele angst staat tussen jou en haar in. Slecht die barrière!

De workshop Vrouwen Versieren van DatingDoctors is sterk geïnspireerd op de levenslessen van Nelson Mandela. Tussen de regels door van veel van al onze adviezen, klinkt de stem van één van de grootste figuren van de 20ste eeuw. Ongelofelijk eigenlijk, vind je ook niet? Hij heeft ons sterker beïnvloed dat welke casanova of datinggoeroe dan ook! Ervaar het zelf en woon eens één van DatingDoctors’ workshops bij. We beloven je dat je er geen spijt van zult krijgen.

5 redenen om voor DatingDoctors te kiezen:

  1. Met 25 jaar ervaring één van de oudste bedrijven in de versierbusiness.
  2. Als enige in de branche in het bezit van het keurmerk Thuiswinkel Waarborg.
  3. 100% niet-goed-geld-teruggarantie op al onze cursussen en workshops!
  4. Feiten: ruim 2 op de 3 deelnemers aan onze workshop zoent nog diezelfde avond met een vrouw. 1 op de 4 deelnemers gaat zelfs ‘verder’. Nagenoeg iedereen scoort ten minste een telefoonnummer of date!
  5. Bekend van onder andere Het Laatste Nieuws, De Standaard ( België ), Playboy.
Posted in dating advies, dating tips, Dating weetjes | Leave a comment

Waarom is het verliefdheidsgevoel tijdelijk?

Waarom kunnen we niet gewoon verliefd blijven? We zien alleen de positieve dingen, kunnen de wereld aan, zijn constant goed gezind en blijven ten allen tijde hoopvol.

De verklaring is te vinden in de hormonale werking van het lichaam en de harde confrontatie met de realiteit.

Bij verliefdheid maakt het lichaam allerlei extra stoffen aan. Door deze chemische cocktail krijgen wij het bijzondere gevoel in het hoofd, de buik en de darmen.

Wat gebeurt er met je lichaam?

1. De adrenaline die vrijkomt, zorgt ervoor dat je alert wordt. Omdat het bloed aan de maag onttrekt, veroorzaakt het de kriebels in de buik (of de vlinders in de buik).

2. Verliefde mensen hebben ook extra dopamine, noradrenaline en serotonine. Deze stoffen zorgen o.a. het genotsgevoel en het wisselend gevoel van opwinding en ontspanning.

3. De vrijgekomen endorfinen geven dan weer het geluksgevoel.

Van verliefdheid naar hechting.

Maar… de verliefdheidshormonen werken verslavend. Het lichaam heeft er hoe langer hoe meer van nodig om tot hetzelfde gevoel te komen maar kan ze niet permanent blijven aanmaken. Het lichaam bouwt daarom de aanmaak na verloop van tijd af.

Bovendien verdwijnt de fantasie. Bij een onbeantwoorde liefde verdwijnt de hoop op een vereniging. Bij een beantwoorde liefde hoef je niet langer te fantaseren want je bent bij elkaar en komt de confrontatie met de realiteit. In je fantasie kon alles. Maar door samen te zijn, zie je ook de minder positieve eigenschappen, je ergert je aan het gedrag van de ander en je merkt de verschillen tussen jullie beiden op.

Het resultaat is dat de zotte onbezonnen verliefdheid, hartstocht en opwinding overgaat in gevoelens van geborgenheid en veiligheid. Je merkt op dat je bij wijze van spreken samen in de zetel voor tv oud en lelijk wil worden en de gedachte maakt je zelfs niet bang.

Posted in Dating weetjes, Tips voor haar, Tips voor hem | Leave a comment

Zo herkennen vrouwen mannen die echt interesse in hen hebben

Is hij het echt waard om op te wachten of maak jij jezelf dit gewoon wijs? Waar ligt de grens tussen een man die een vriendin of lief wil?

Ik ben de laatste om te zeggen dat dating altijd makkelijk is. Het vinden van iemand die de moeite loont om af te spreken vind ik al een hele opdracht. Als ik dan toch eens iemand leuk meen te ontdekken, blijf ik vaak hopen dat er iets moois uit groeit, ook al is er van in het begin niet echt de vonk.

De vraag is echter hoe speciaal iemand moet zijn om te hopen dat je naar elkaar toegroeit en dat je verliefd wordt.

Ik betrap me er nogals eens op dat ik excuses verzin om op iemand te blijven wachten. Ik vraag me soms af of hij nu wel of niet in mij geïnteresseerd is. “Hoop ik niet te veel dat het klikt”, denk ik dan of “is dat groeimodel van verliefd worden echt wel zo echt, moet ik niet meer gaan voor liefde op het eerste gezicht?”

In het laatste jaar heb ik daarom voor mezelf een checklist gemaakt om besluiteloze mannen beter te herkennen.

Zo herkennen vrouwen mannen die echt interesse in hen hebben:

1. Hij belt haar of doet alles om met haar in contact te komen (via sms, e-mail,…).
2. Hij belt echt als hij dat beloofd heeft.
3. Hij is oprecht in haar geïnteresseerd en probeert haar te imponeren: als zij zegt dat ze van orchideeën houdt, koopt hij orchideeën, houdt ze van Italiaans, dan wil hij met haar naar een Italiaans restaurantje,… Gewoon om haar blij te maken en … om haar te versieren.
4. Hij uit zijn gevoelens en laat duidelijk merken dat hij haar graag heeft.
5. Hij vindt het niet erg om achter haar aan te zitten… Zij geeft stille hints dat als hij zo blijft verder doen, de vis uiteindelijk bijt.

Bij de volgende mannen blijft ze niet langer wachten of hopen:

1. Eerst deed hij alles om met haar in contact te komen maar daarna doet hij niet meer zo veel moeite om opnieuw een afspraakje te maken.
2. Hij belooft te bellen maar doet dat niet.
3. Hij laat haar in het ongewisse over zijn gevoelens. Ze weet totaal niet of hij interesse in haar heeft.
4. Hij doet weinig of geen moeite om haar hart te veroveren of haar te imporneren.
5. Hij behandelt haar als een vriendin, niet meer of minder en is niet echt bezig om haar te versieren.

Posted in dating advies, dating tips, Dating weetjes, Tips voor haar, Tips voor hem | Leave a comment

Liefdesverdriet of ldvd: hoe ga je er mee om?

Een onbeantwoorde liefde of het einde van de relatie laat je afrekenen met een kruidvat van vaak tegenstrijdige gevoelens: moet je nu boos zijn, blij of net heel verdrietig. Het is alsof niets je kan opvrolijken en dat je gewoon op automatische piloot met je leven doorgaat.

Na verloop van tijd heb je de indruk dat je niet meer kunt huilen. Je tranen zijn op. En het begint langzaam aan te dagen dat je relatie voorbij is. De weg van je verstand naar je hart lijkt kilometers ver…. Maar je prent jezelf in dat je verstand de bovenhand moet halen.

Zo help je jezelf sneller over liefdesverdriet heen.

1. Blijf niet binnen zitten.

Het is verleidelijk jezelf op te sluiten omdat je je slecht voelt. Hoewel je waarschijnlijk geen zin hebt om je neus even buiten te steken, zal dit uitstapje toch even je gedachten verzetten. Draai de redenering voor je om: door thuis te blijven zitten, ga je je niet beter voelen… dus je kunt even goed even buiten gaan.

2. Blijf positief denken.

Het is jouw leven. Niemand gaat beslissingen in jouw plaats nemen. Door negatief of dramatisch te doen, schrik je mensen af. Hoe moeilijk het lijkt, de enige weg is positief denken en geloven in je eigen kunnen en mogelijkheden. Verdriet slijt… gelukkig maar.

3. Verzorg je.

Zorg ervoor dat je er goed uitziet. Kies je kleding en make-up met zorg uit en je voelt je direct stukken beter.

4. Pink af en toe een traan weg.

Eens goed uithuilen kan deugd doen, maar probeer niet de hele dag te huilen. Probeer je verdriet op een actieve manier te verwerken.

5. Overlaad anderen niet met je ellende. Praat met mate.

Praten lucht op en moet je doen. En mensen rondom jou zijn bereid je verhaal te aanhoren. Maar vermijd dat je dit 20 keer doet, 24 uur per dag en 7 dagen op 7. Het komt klagerig en zielig over.

6. Compenseer niet door in een andere relatie te stappen.

Vermijd troostrelaties. Het heeft geen zin om halsoverkop een relatie te beginnen terwijl de vorige nog niet verwerkt is. Je vindt echt nog wel iemand.

7. Doe iets wat je al lang wilde.

Gun jezelf iets, doe iets wat je al zo lang hebt uitgesteld. Je bent beslist niet de eerste die na een breuk een verwenweekend neemt of gaat funshoppen in Parijs of Londen. Het werkt psychologisch voor je: “ik ga vooruit met mijn leven, je krijgt me niet klein.”

8. Accepteer het.

Aanvaard dat ldvd een essentieel onderdeel van het einde van een relatie is en dat je deze periode door moet.

Meestal komen mensen er sterker uit: ze kennen zichzelf beter, hebben levenswijsheid opgebouwd en weten waarop ze in de toekomst beter moeten letten als ze opnieuw iemand aan de haak willen slaan.

Ze weten doorgaans beter wat ze wel of niet (meer) willen. Liefdesverdriet helpt je dus als mens groeien.

Posted in echtscheiding, Ldvd, Liefdesverdriet, relatie beeindigen, relatiebreuk | Leave a comment

Hoe reageer je als je nieuwe vriendin na 3 weken over de relatie wil praten?

Els ziet haar nieuwe vriend nu een 3 weken en krijgt het idee dat het serieus begint te worden. Na de eerste 2 dates hebben ze elkaar veel gezien en vorige week zagen ze mekaar zelfs 2 keer in de week en het ganse weekend.

Zij zou met hem willen praten over hun prille relatie en haar gevoelens zonder hem af te schrikken. Ze wil vooral nagaan of ze beide op dezelfde golflengte zitten. Is dit een goed idee?

Ook Anja stelt zich vragen bij haar relatie. Zij ziet haar vriend nu 9 maanden en ervaart een sleur. “We doen elke week hetzelfde: ’s avonds op de bank, op vrijdag naar de film, zaterdag de stad in en zondag even uitwaaien met een fikse wandeling. We hebben 2 keer per week seks. Als ik mijn vriend vraag of er iets mis is, zegt hij van niet. Maar is dat wel zo?”

Na 3 weken is het te vroeg.

“Mannen die 3 weken met een vrouw omgaan, zitten eigenlijk niet direct op een gesprek over waar de relatie naar toegaat te wachten”, zegt David Zinczenko van Men’s Health. Zo’n gesprek komt bij hem over als de geboorteaankondiging van een relatie.

Mannen zijn dan nog niet toe aan het officialiseren van een nieuw bondgenootschap.

“Een vrouw die te veel belangstelling toont, is niet leuk”, meent Terry (32 jaar). “Voor mij hoeft een vrouw zelfs na 3 weken nog niet te zeggen dat ze van mij houdt. Neem gewoon even de tijd en geniet van het samenzijn zonder meer.”

Maak je vriendin gewoon duidelijk dat je met haar een fijne tijd beleeft en als je 4 keer per week met haar kan doorbrengen, je geen behoefte hebt om andere vrouwen te daten. Stel haar gerust dat jullie de goede kant op gaan.

De echte vraag van Anja is dus niet “wat wil hij”, maar wel “wat wil zij”? Als Anja meer wil of dingen anders wil, kan ze het beter vertellen. Moedig haar aan zodat je op voorhand weet waar je aan toe bent of wat er van jou verwacht wordt.

Posted in dating advies, Tips voor hem | Leave a comment

Hoe merken vrouwen dat jij hen wil

Je voelt de vlinders in je buik, kunt goed praten of hebt misschien zelfs goede seks.
Waarom twijfelen we soms dan of dit gevoel dat van de ware Jacob(a) is?

Hoe weet je zeker of dat rare gevoel in je maag een verliefde nerveuze trilling is of de laatste restjes van het avondeten van gisteren?

Je voelt alsof hij je beste vriend is. Je lacht met hem meer dan met om het even wie die je ooit bent tegen gekomen. De klik is er gewoon: zowel in de ochtend, ’s middags, ’s avonds of ’s nachts. Je lijkt mekaar niet te kunnen vervelen.

Maar eigenlijk weet je momenteel bijzonder weinig van elkaar: je weet bijna niets van zijn verleden, zijn jeugd, de school waar hij naartoe ging of het kattenkwaad dat hij uithaalde.

Je weet niet eens wat zijn favoriet gerecht is, laat staan dat je ontdekt hebt waar je met 2 altijd graag naartoe zou willen gaan. Over politiek hebben jullie het nog niet gehad en over de zaken die hij belangrijk vindt in het leven zijn jullie nog niet aan toe gekomen.

Ben jij een blijver of weldra een afdankertje?

Dit doen verliefde mannen.

1. Hij legt haar in zijn bovenste schuif te liggen. (ze krijgt extra aandacht, afspraken worden verzet zodat hij toch met je kan samenzijn).
2. Hij stelt haar aan zijn familie voor.
3. Hij maakt plannen voor de toekomst (op korte, middellange en lange termijn) met haar.
4. Hij doet met haar andere dingen dan wat hij tot nu toe gewoon was.
5. Hij deelt zijn geheimen en dromen met haar.
6. Hij maakt zich zorgen over hoe hij een goede indruk op haar vrienden kan achterlaten.
7. Hij geeft een kordaat een eerlijk antwoord als zij hem dat vraagt.
8. Hij wil het haar gemakkelijk maken of haar verwennen (bv. Verrassen met een etentje als ze doodmoe van je werk komt, haar voeten masseren of gewoon vragen hoe haar dag was.)
9. Hij respecteert haar gevoelens en wil iets onbaatzuchtig voor haar doen (bv: erop staan om haar ook een massage te geven nadat zij er zelf een gegeven hebt, de afwas doen nadat zij hebt gekookt, haar een cadeau toesturen na een fijne avond).

Dit doen verliefde vrouwen:

1. Zij zal haar leukste fantasieën en meest pijnlijke momenten met hem willen delen.
2. Ze zal op verschillende momenten van de dag hem laten merken dat ze aan hem denkt.
3. Ze zal fantaseren over een leven met hem, dagdromen over haar huwelijk en kinderen en nadenken wat jullie op je oude dag gaan doen. Het idee om samen oud en lelijk te worden schrikt haar niet af.
4. Hem plagen
5. Contact zoeken met zijn moeder of met haar aan de telefoon blijven kletsen ook al belt ze voor hem.
6. Zijn gevoelens respecteren en onbaatzuchtig iets voor hem willen terugdoen (bv: hem uitnodigen voor een etentje als hij haar geholpen hebt, ticketten kopen voor een wedstrijd of lekker voor hem koken).
7. Hem vragen stellen over zijn leven, verleden, wat hem nu bezig houdt en hoe hij de toekomst zien.
8. Met hem flirten.

Posted in dating advies, dating tips, Dating weetjes, Tips voor haar, Tips voor hem | Leave a comment

10 Vrouwen om niet te versieren of zeker geen relatie mee aan te gaan

Door hun gedrag trekken sommige vrouwen vaak mannen aan die vooral van avontuurtjes houden of geen langdurige relatie wensen, terwijl ze hier vaak zelf eigenlijk wel erg naar snakken.

Wie zijn deze vrouwen en wat kunnen zij doen om hun gedrag aan te passen?

1. De Tijdbom is een tikkende biologische wekker. Elke man die ze ontmoet, is een potentiële vader voor haar kinderen. Het gevolg is dat ze al in een vroeg stadium wil weten waar jullie relatie naar toe gaat.

Ben je zelf een Tijdbomtype, maak er voor jezelf een uitdaging van om de eerste 6 maanden niet te vragen waar jullie relatie naar toe gaat. Leer eerst de man kennen alvorens zijn kinderen te willen baren.

2. De Dramakoningin maakt over alles en nog wat problemen of een drama. Ze zoekt constant ruzie omdat ze het zo lekker vindt om het meningsverschil achter bij te kunnen leggen.

Dramakoningen zijn energievreters. Zij hebben niet door dat ruzie maken elke vorm van intimiteit en rust verstoort.

Ben je zelf een Dramakoningin, leer relativeren en ga bij jezelf op zoek waarom jij in alles problemen ziet.

3. De Schaduw verliest zichzelf volledig van zodra ze een vriend heeft. Ze heeft nooit een eigen mening omdat ze denkt dat vrouwen voor 100% in mannen moeten kunnen opgaan. Houdt haar vriend van voetbal, dan leert ze binnen de kortste keren alles van voetbal en wordt de hevigste supporter van je vriendenclub.

Ben je zelf een Schaduwtype? Onthou dat je vriend op je viel voor wie je aanvankelijk was, niet op wie je geworden bent. Hij viel op je conversatie, je persoonlijkheid en je manier van doen.

Hoe meer je een kloon in plaats van een aanvulling van hem wordt, hoe sneller hij zich met jou gaat vervelen en zijn geluk elders gaan zoeken.

4. De Diva vindt de meeste mannen niet eens het bekijken waard. Ze voelt zich constant te goed, zelfs al was het maar om een praatje met je te maken.

Diva’s dien je als man een spiegel voor te houden. Vraag hen hoe ze zelf behandeld willen worden? En waarom zij dan van hun partner zo’n onmogelijke eisen stellen. Hopelijk komen ze dan tot inkeer.

5. De Liefde-Op-Het-Eerste-Gezichtromanticus doet niet eens de moeite om je beter te leren kennen als ze bij het eerste contact met jou geen liefde of lustgevoelens ervaart.

Deze dames ontdekken nooit of de vlam voor iemand kan overslaan eens ze iemand beter leren kennen.

Ben je zelf zo’n type, probeer eens gewoon met een man te praten en plezier te beleven zonder dat je zelf meteen in vuur en vlam moet komen te staan. Misschien leer je echt wel leuke en interessante mannen kennen.

6. De Redster in nood is er voor alle armen, aan-lager-wal-geraakten en hongerigen. Artiesten en muzikanten, beschadigde en huilende mannen wil zij rust en warmte geven.

Zij geeft hen alles: eten, kleding, geld,…, niet om wie je bent maar omdat je zo’n sukkel bent die dringend gered moet worden.

Redsters willen eigenlijk voor al hun opofferingen aanbeden en gewaardeerd worden. Ben je zelf een Redstertype, verander dan dringend je gedrag.

Je verdient beter. Zoek mannen die voor zichzelf kunnen zorgen. Want de mannen die van je hulp (en geld) afhankelijk zijn, hebben eerder gigoloneigingen dan welgemeende liefdevolle bedoelingen.

7. De Wederhelft is zo wanhopig op zoek naar een relatie dat elke relatie beter is dan geen relatie. Zij is bereid echt iedereen te nemen die vriendelijk is of aandacht geeft.

Mannen die haar een tijd daten, gaan van haar lopen omdat zij zich niet zo goed bij haar voelen…. Waarschijnlijk omdat ze zelf niet goed in haar vel zit.

Wederhelften gaan dan ook best eerst op zoek naar zichzelf. Wat vinden zij belangrijk in het leven en wat verlangen zij van een partner. Pas als zij een evenwicht gevonden hebben in hun eigen emotionele huishouding zullen zij zich ten volle aan een partner kunnen overgeven.

8. De Behaagster is de vrouw van wie iedereen in je omgeving zegt dat het zo’n goede vangst is. Zij is de ideale schoondochter en beste maatjes met je vrienden.

Haar aandacht ligt eerder in het plezieren van de omgeving van haar vriend ipv haar vriend zelf.

Ben je zelf een Behaagster, laat je dan in de toekomst eerder leiden door je gevoelens in plaats van de mening van je familie of vrienden. Zoniet, is elke relatie met jou gedoemd om te mislukken.

9. Het Geldliefje vindt jouw portemonnee mooier dan je karakter of uiterlijk. Ze is bereid voor jou alles op te geven en haar ziel voor euro’s te verkopen.

Wat zij echter vergeet is, dat er altijd wel iemand jonger en strakker zal opduiken die ook een rijke man wil.

Geldliefjes wordt aangeraden eens een vriend met een leuke hobby te zoeken of iemand te nemen die gewoon leuk is en waarbij geld verdienen niet het allerbelangrijkste in de wereld is.

10. Het Groene monster geeft je geen enkele vrijheid. Zij wil je kort houden en niet uit het oog verliezen omdat ze gelooft dat alle mannen vreemd gaan.

Groene Monsters verwijderen best even hun profielen van datingsites en relatiebureaus en stoppen best even met daten tot zij opnieuw vertrouwen in mannen krijgen.

Posted in dating advies, dating tips, Dating weetjes, relatiebreuk, Tips voor hem | Leave a comment

10 tips voor goede indruk op een eerste date

Om het beste van jouw eerste date te maken, is het belangrijk je goed voor te bereiden, afstand te bewaren en geen verwachtingen te scheppen.

1. Schenk aandacht aan je persoonlijke hygiëne.

Tijdens je eerste date wil je je aandacht op je potentiële partner leggen, niet op naar zweet ruikende okselvijvers of een slechte adem.

Kies ruim van tevoren je kleding uit, spring onder de douche, poets je tanden en spuit een lekker luchtje. Neem hiervoor de tijd en begin op tijd om stress te vermijden.

2. Kom op tijd.

Een eerste date is voor beide daters spannend. Maak een goede indruk door op tijd te komen.

Te laat komen, kan de indruk geven dat jij je date niet interessant genoeg vindt om op tijd te vertrekken.

Als je op neutraal terrein afgesproken heb, dan is tien minuten te vroeg prima. Als je bij de ander thuis hebt afgesproken, probeer dan precies op tijd te komen of hooguit vijf minuten eerder. Je date verwacht je en zal normaal gezien tegen het afgesproken tijdstip zeker klaar zijn.

Als je date je thuis komt oppikken en jullie samen naar een leuke bar rijden, laat hem dan niet bij je binnen. Als hij aanbelt, kun je direct met hem meegaan zonder dat hij bij jou de living hoeft komen te inspecteren.

3. Blijf jezelf.

Het heeft geen zin om geforceerd grappig te doen of jezelf anders voor te doen dan je bent.

4. Breek het ijs.

In het begin zullen zowel jij als je date naar een gespreksonderwerp zoeken. Dit kan gekunsteld overkomen maar hoeft niet zo te zijn.

Probeer het ijs te breken door je date galant gedrag te vertonen of een complimentje te geven.

Krijg je zelf een compliment, neem dat dan in dank aan en maak desnoods een welgemeende opmerking terug.

Een gesprek over een neutraal onderwerp geeft jullie allebei de kans om vast wat aan elkaar te wennen.

5. Stel vragen en luister.

Jouw doel van de date is vooral na te gaan of de ander interessant genoeg is voor een tweede afspraakje.

Het is daarom belangrijk dat je iets over je date te weet komt.

Misschien stelde je date een vraag en ben jij de ganse tijd aan het woord geweest. Het is leuk als je zelf eens in de belangstelling staat maar zelf krijg je daardoor wel te weinig input over wie de persoon tegenover jou eigenlijk is.

Probeer gemeenschappelijke interesses te vinden en haak daar op in.

Als je vragen stelt, luister dan ook naar de antwoorden. Probeer de antwoorden in je op te slaan, zodat je er later weer op terug kunt komen. Zo laat je zien dat je échte interesse toont.

Bovendien kan het helpen om het gesprek van oppervlakkige zaken als de hobby of het weer naar wat meer persoonlijke onderwerpen te brengen.

6. Verwacht niets, zelfs geen tweede drankje.

Neem gewoon afscheid, doe dat op dezelfde manier als je elkaar begroet hebt, met een hand of met drie zoenen, net wat je gewend bent, en ga gewoon naar huis.

Laat je niet verleiden tot beloftes om elkaar opnieuw te ontmoeten, te bellen of te mailen, zelfs al heb je van je date signalen gekregen dat hij je opnieuw wil ontmoeten en dit gevoel wederzijds is.

Reken er evenmin op dat je date je een tweede drankje aanbiedt of je drankje betaalt. Probeer uit zijn gedrag niet af te leiden of hij je hierdoor meer of minder aantrekkelijk vindt.

Waarom is niets verwachten goed? Door alles even te laten bezinken, kun je de avond beter in zijn context plaatsen.

Misschien hebben jullie je op het moment zelf goed geamuseerd maar vind je achteraf dat het toch niet echt was wat je er van verwachte.

Of misschien klikte het in de eerste instantie wel helemaal en kom je door direct een nieuwe date voor te stellen opdringerig over.

7. Zet je gsm, iphone of blackberry uit.

Tijdens je date gaat al je aandacht naar hem. Niets is zo storend als iemand die tijdens een afspraak zijn gsm opneemt en een hele uitleg begint te doen.

Welke indruk krijg jij als iemand tijdens een date zijn mails begint te beantwoorden of sms’jes gaat sturen? Hoe belangrijk ben je dan?

Als je date jou niet op het eerste gesprek op de eerste plaats kan zetten, dan zal hij het nooit doen.

8. Hou het kort.

Als jullie samen iets gaan drinken, is 2 uur meer dan voldoende. Gaan jullie samen uitgebreid eten, dan is 4 uur het maximum.

Neem als vrouw zelf het initiatief om op te stappen. Het volstaat om te zeggen dat je naar huis moet en nog andere dingen moet afwerken of regelen. Ga hierop niet dieper in. Je maakt je date zo duidelijk dat je ook een eigen leven hebt en niet (wanhopig) op zoek naar een man bent.

9. Een vluchtig kusje op de wang volstaat.

Het klinkt zo oubollig maar het werkt. Geef je date na je eerste afspraakje nooit meer dan een vluchtige kus op de wang.

Tongzoen niet, zelfs al zou je het liefst van allemaal je date hartstochtelijk rond zijn nek vliegen en hem beginnen te kussen.

De achterliggende reden is dat je date je moet vertrouwen. Door hem geen tongkus te geven, weet hij dat jij ook andere mannen niet op een eerste afspraak kust en geef je hem iets om naar uit te kijken.

Om dezelfde reden nodig je je date zelf ook nooit mee uit naar huis.

10. Raak (nog) niet emotioneel betrokken.

Het was slechts een eerste date. Bekijk het luchtig. Begin nog niet te zweven over hoe mooi en goed hij is of hoe romantisch alles zou kunnen worden.

Posted in dating advies, dating tips, gespreksonderwerpen date, Tips voor haar, Tips voor hem | Leave a comment

Ben jij een foute man voor vrouwen?

Welke type man vinden vrouwen afknappers? Er goed uit zien, aardig, slim, grappig en zelfs lief zijn, is geen garantie als je tot een van onderstaande types behoort.

1. Ik kom niet alleen: Hij brengt op zijn eerste date nog extra gezelschap mee om zogezegd niet te hoge verwachtingen te scheppen en de sfeer losser te kunnen houden.

2. Hij is gierig: hij heeft geen of te weinig geld bij zich waardoor jij de volledige of de helft van de rekening betaalt.

3. Jij bent zoooo mooi: Hij wil je doen geloven hoe mooi je bent door constant naar zijn ontzettend knappe en mooie ex-vriendinnen te verwijzen. Zo iemand met een air van: “als je mij mag daten, ben je sowieso al een knappe dame zijn.”

4. Hij is op professioneel vlak onstabiel: hij kan geen enkele job houden en legt de schuld van het ontslag altijd bij de ander.

5. Hij verbergt iets. Op zijn verjaardagsfeestje ben jij niet welkom.

6. Hij blijft kinderachtig doen en lijkt maar niet volwassen te worden. Op zijn 40ste woont hij bijvoorbeeld nog op een studentenkamer of hangt hij nog altijd in pubercafés.

7. Foute ideeën van romantiek. Zijn idee van lekker voor jou koken en een romantische avond bij kaarslicht begint met bitterballen in de frietketel en eindigt met een kant en klaar gekochte pizza in de oven.

8. Foute prioriteiten leggen. Hij komt telkens een paar uur te laat.

9. Jij bent niet de enige. Tijdens een date kijkt hij met één oog naar andere vrouwen, begint met hen te praten of geeft zijn nummer door.

10. Egotrippers. Hij kan de ganse tijd alleen maar over zichzelf praten en vraagt nooit hoe het met je gaat of hoe je dag was.

11. Hij belt nooit terug

Posted in Dating weetjes, Tips voor hem | Leave a comment