Online speeddaten vanuit je luie zetel. 😊

03/08 Gent, 30-40j

Vrouwelijk Plaats vrouwen Ja
Mannelijk Plaats mannen Ja

Leeftijd: 30-40j

Maecht Van Ghent
Korenmarkt 5
9000 Gent

maandag 3 augustus 2020 om 19:30

Prijs: € 29

Getuigenissen

 • Zalig resultaat

  “heel toffe avond en een zalig resultaat :)” Dominique - 29j

 • Heel gezellig

  “De speeddate-avond is, hoewel intensief, ook heel gezellig. Je ontmoet andere singles, zowel mannen als vrouwen, waarmee je contact kan leggen. ” Kim - 36j

 • Zo blij

  “Ik zo blij ben dat ik Bert ontmoet heb.” Veerle - 37j

De Maecht van Ghent is gelegen op de Korenmarkt te Gent.

Al in de Middeleeuwen, toen Gent nog een wereldstad was, deed de Korenmarkt dienst als verkoopplaats van al het graan dat naar de stad kwam. Het graan dat niet onmiddellijk verkocht raakte, werd opgestapeld in grote stapelhuizen.

Het middeleeuws pand met topgevelarchitectuur waarin het café zich bevindt was zo'n huis en werd opgetrokken in de tweede helft van de 17de eeuw.

Alle noodzakelijke toegevoegde elementen zijn daarentegen hedendaags. Op die manier wordt een contact gecreëerd tussen nu en toen en dat vormt dan weer een sfeervol geheel.

De toog is opgebouwd rond een rij stalen zuilen waartussen het eigenlijke toogblad in paddouk (rode, tropische houtsoort) rondzweeft. De tafels en wandtabletten zijn allemaal op barhoogte wat het sociaal contact tussen de bezoekers bevordert. Als wandverlichting zijn art-deco elementen gebruikt die het geheel een sfeervol karakter meegeven.

Om dit monumentaal gebouw te respecteren werd de naam van het café dan ook welbewust gekozen: "DE MAECHT VAN GHENT".

De Maecht is het symbool van de stad en eigenlijk ook de belichaming van de solidariteit tussen de Gentenaars. Ze staat ook voor het genot dat alle een-zaamheid en zwakte moet verjagen. Een helende functie die elk café moet vervullen!

Er zijn dan ook tal van elementen en accenten aangebracht in het interieur die doen terug denken aan het begrip "maagd"(appel met slang: geschiedenis van Adam en Eva, een doek met de afbeelding van een vrouwelijke maagd beschermt door een leeuw, enz...).

 

Schrijf nu in
Korenmarkt 5, 9000 Gent

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren:

DatumRegioLeeftijdVrouwelijkPlaatsMannelijkPlaats
21/04Gent32-42j Bijna volzet Bijna volzet
05/05Gent27-37j Ja Bijna volzet
06/05Gent28-38j Ja Volzet
27/05Kortrijk27-37j Ja Ja
30/06Brugge28-35j Ja Ja
02/07Gent28-35j Ja Ja
03/08Gent30-40j Ja Ja
05/11Gent28-35j Ja Ja
Meer events »Verberg volzette events
Schrijf nu in

Wat gebeurt er na de inschrijving?

 • Check meteen je mailbox, want je ontvangt direct een bevestiging van je inschrijving.
 • Je bent je afspraak op onze speeddating toch niet vergeten? Daags voor het event sturen we toch nog even een reminder.
 • Op de dag van de speed date staat de SmartVibes moderator je op de locatie op te wachten. Hij/zij zal je meteen je drankbonnetjes overhandigen en een woordje uitleg geven over het verdere verloop van de avond en dan gaan we van start!
 • Na de speed date nog even met de andere deelnemers napraten aan de bar? Doen!
 • Vergeet de dag nadien niet om via deze website je matches in te geven. We zijn benieuwd wie je graag opnieuw wil ontmoeten en of de klik wederzijds was. Als dat zo was, krijg je trouwens een mailtje met de gegevens van je gesprekspartner zodat je hem/haar kan contacteren om een afspraakje in te plannen.

Bereikbaarheid

De Korenmarkt ligt erg centraal in Gent. Parkeren doe je best in de Sint-Michielsparking of parking Vrijdagsmarkt. Veel bus en tramlijnen stoppen ook aan de Korenmarkt.